Skönhetssalong
K O S M E T I S K T A T U E R I N G

Kosmetisk tatuering, PMU - Permanent makeup

Bokning sker till vi@salongvi.nu

Det finns många personer som önskar att dom hade fylligare ögonbryn eller mer symmetri. Kanske har håren med åren blivit glesare, eller önskar du helt enkelt att bredda ditt redan befintliga bryn? Vill du slippa morgonens bestyr med brynmakeup och formfix.. Ja, då är PMU något för dig!


Läs nedan om de olika teknikerna. För närvarande är inte Puderbryn/Maskinbryn bokningsbart, endast Microblading.


Microblading, för ett naturligt resultat

 

Även kallat 3D-bryn, är en semi-permanent kosmetiskt tatuering som görs med hjälp av ett speciellt Microblading-verktyg. Detta verktyg är utformat med små nålar som sitter på rad - likt en kniv. Microblading är en stråteknik där varje snitt man drar liknar ett hårstrå. Denna metod är lämplig om man vill ha ett naturligt utseende på sina bryn. Man kan även fylla ut och jämna till sin befintliga form. De egna stråna man har tas inte bort under behandlingen om dom inte ligger utanför den bestämda formen som ska tatueras.

 

Med semi-permanent tatuering menas det att man inte går lika djupt i huden som vid en vanlig kroppstatuering med maskin. I sin tur betyder detta att en semi-permanent tatuering inte håller hela livet ut.. Beräknad hållbarhet 8mån upp till 3 år beroende på ålder och hudtyp.


Vid kosmetisk tatuering används kosmetiska pigment och ej kroppspigment som vid vanlig tatuering. 

 

Man kommer alltid överens om passande form och färg innan påbörjad behandling. Färgen kommer sedan blekna och detta ska man alltid ha i åtanke när man lämnar salongen. Tatueringen kommer alltså inte att vara lika mörk efter den har läkt.

Nytt set


Microblading 4 500:- 

Maskinbryn 5 000:-

(ej bokbart just nu)


 

Kombobryn 5 500:-

(Ej bokbart just nu)


Alla priser är inklusive återbesök efter 6-8v

 Touch-upMicroblading 2 500:-
Maskinbryn 2 900:-

(ej bokbart just nu)


Kombobryn 3 200:-

(ej bokbart just nu)
Extra återbesök

från 900:-

Inför ditt besök

 

Samma dag som din behandling bör du undvika:

- Koffeinhaltiga drycker

- Omega3

- Värktabletter som innehåller acetylcalisylsyra

Varför?

Dessa tre saker innehåller nämligen ämnen som verkar blodförtunnande vilket kan leda till att man blöder lättare. Vissa blöder mer, andra inget alls.

- Undvik alkohol 2 dygn innan behandlingsdagen


Puderbryn/Maskinbryn/Ombrebryn - för ett sminkat resultat

(ej bokbart just nu)

 

Detta är också en semi-permanent kosmetisk tatuering fast den görs med maskin till skillnad från Microblading där man använder ett handverktyg. Resultatet är ett fylligt bryn med skuggeffekt. Skuggeffekten väljer man tillsammans vart den ska placeras eller om man helt enkelt inte vill ha någon skuggning/fade alls.


Ombré-bryn är ett bra val för dig som inte vill ha synliga strån eller som tidigare har en felgjort tatuering som gått för djupt. Samma som ovan kommer man överens om passande färg och form innan påbörjad tatuering. Brynet kommer också kännas mörkt och väldigt skarpt direkt efter behandlingen men kommer blekna betydligt då ny hud läker över pigmenten.


Innan varje påbörjad behandling konsulterar man fram vilket resultat man som kund eftersträvar.

 

Kombo-bryn, kombination av strån och maskin (ej bokbart just nu)

 

Detta är en kombination av de båda ovanstående. Med denna teknik tillämpas både strån och den fylliga effekten från ombré.

 

Man kombinerar strån tillsammans med maskinskuggning för att få ett naturligt resultat med målad effekt. Denna teknik kan också utövas på olika sätt med olika resultat. Vi pratar ihop oss om vad du som kund efterstävar.

 

 

 

 

 

Är du osäker på vad som passar dig? Då är du självklart välkommen att ringa oss på salongen - 0303-10168 eller maila vi@salongvi.nu

 

Vanliga frågorI de flesta fall krävs inte att man har haft en konsultation innan ifall de inte är så att man är osäker och skulle känna sig trygg med konsultation vill säga. Kommer du med tatuering från annan salong kan de vara bra att konsultera innan för att få en prisbild samt en bedömning om tatueringen är möjlig att gå över igen. 

 


Hur går behandlingen till?

Du som kund kommer att få en smärtlindrande salva på området som ska tatueras. Under tiden som den verkar diskuterar vi önskemål, tankar och besvarar alla frågor. Vi väljer tillsammans ett pigment som passar just dina önskemål. När salvan har gjort sitt jobb tvättas området och sedan målar Charlott upp formen. Tillsammans godkänner vi den uppmålade formen innan tatueringen börjar. Under behandlingen ligger du som kund ner på en brits. Själva tatueringstiden varierar från 20-60min beroende på önskat resultat. Ombre- och kombobryn tar oftast lite längre tid än microblading så där kan man räkna 45-90min. När tatueringen är klar får man kika i spegeln och komma med kommentarer om sina nya bryn. Sist av allt smörjs tatueringen in och eftervård meddelas. Återbesökstid bokas in direkt.


Vad är Microblading?

 

Microblading är en metod man utövar för att fylla ut de egna brynet med fler strån, artificiella sådana. Vissa har kala fläckar och/eller vill forma om sina bryn. Vissa har inget hår alls och då kan man skapa ett nytt bryn från noll med en verklighetstrogen känsla tack vare stråtekniken. Med denna metod skär man alltså in små snitt vilket lämnar ett väldigt fint och naturligt resultat.  För ett ännu fylligare resultat tillämpas Maskinteknik eller Kombobryn.

 

Hur går de till?

 

Till Microblading används ett speciellt verktyg som består av små nålar (likt nålarna man använder vid färgläggning av vanlig tatuering). Med hjälp av denna så kallade "kniv" skär man in snitt för snitt i huden som man samtidigt lägger pigment i. Alla våra pigment är Godkända hos Läkemedelsverket.

Vid Maskinbryn används en maskin med punkterande nål för att få in pigmentet i huden.

 

Hur länge håller de?

 

Beroende på ålder, hudtyp, eftervård, läkning, jobb, träning mm så håller de olika på olika personer. Därför säger man 1-3 år sedan krävs en touch-up. Vissa behöver touch-up tidigare än 1 år.


Vad är en touch-up?


En touch-up är en behandling som inte kostar lika mycket som ett nytt par bryn. Detta reducerade pris gäller endast om man tidigare vart kund hos oss. Under denna behandling förnyar man tatueringen och förloppet går till likadant som vid första besöket. 

 

Gör de ont?

 

Kosmetisk tatuering är ingen skönhetsbehandling mer än till utseendet. Att skära i huden betyder att man även går över nerver. Däremot får alla kunder smärtlindrande salva innan och under behandlingen som gör att de flesta inte upplever de så smärtsamt. De bästa man som kund kan göra är att köpa en Emla-salva på apoteket innan behandlingstillfället för att lägga på 1-2 timmar innan behandlingens start - detta ger en bättre smärtlindring än de 15min vår salva ligger på.

 

Hur lång tid tar de innan de läker?

 

Kroppens läkningsförmåga är olika hos alla. Vissa börjar läkningen redan under behandlingen medan andra tar längre tid på sig. Efter några dagar kommer din tatuering att ha bildat skorpor som INTE skall avlägsnas. Dessa skorpor skall hållas konstant återfuktade med rekommenderad kräm och salva. Läkningstiden beror bla på hur du efterbehandlar området samt vad du har för läk-kött. Skötselråd meddelas till varje kund efter behandlingen.

 

När kommer man på sitt första återbesök?

 

Efter 6-8 veckor har din tatuering läkt och de är då dax för ett återbesök. Vid detta besök kompletterar man med eventuellt bortläkta strån / luckor vid maskinteknik samt att man kan korrigera detaljer som kunden eventuellt är missnöjd med.

 

Hur lång tid tar en behandling?

 

Räkna med ca 2h-2h30min totalt. Själva tatueringen i sig tar inte så lång tid. Under dessa timmar går man även igenom en Hälsodeklaration som skall skrivas på som säkerhet hos båda parter samt ett Medgivareformulär. Man diskuterar form och förväntningar samt målar upp en mall över brynen som sedan kunden skall godkänna. Se till att inte ha något bokat direkt efter för vi stressar aldrig fram ett bryn ifall man skulle behöva mer tid.

 

Blöder man något?

 

Vissa blöder lite och andra blöder inte alls. Denna fråga är individuell och handlar om hur ytliga blodkärl man har kring ögonbrynen. 


När kan man börja sminka sig efter en behandling?


Är du försiktig kan du sminka området runt tatueringen men undvik all kontakt med de nypigmenterade området. Man vill inte irritera de nyblivna såret man skapat då eventuell infektion kan uppstå. När skorpor har trillat av helt, oftast inom en vecka, kan du fylla i ifall någon osmickrande lucka har uppstått.


Hur stor är risken för allergi mot pigmenten?


Pigmenten vi använder oss av är vattenbaserade pigment som är godkända hos Läkemedelsverket. Ingen allergi är noterad någonsin på våra pigment så risken är minimal. Skulle man missköta läkning kan infektion uppstå eftersom man tillverkat ett öppet sår. Därför är efterskötsel väldigt noga att man följer!


Hur ska man veta vad man ska ha?


Du kan boka en konsultaton för att prata med oss Lingerister om du känner dig osäker på vilken teknik som skulle passa just dig. Vi ställer frågor som baseras på hur du brukar måla dina bryn samt vad du skulle vilja ha för slutresultat. Vi kommer hjälpa dig med att berätta ingående vad varje teknik ger för resultat samt vad vi tror skulle passa just dig. De går även bra att boka en tatueringstid för att sedan prata mer om teknik under bedövningens verkan - alltså behövs inte alltid en konsultation.


Vad händer om man inte är nöjd?


När man gör en kosmetiskt tatuering går man noga igenom teknik, form, färg och läkningsprocess innan man tatuerar. Kunder som visar för myckt tvivel ber vi gå hem för att ta sig en runda till med fundering. Vi tatuerar aldrig på någon som visar tvivel eller är extremt rädd för eventuellt slutresultat. Med de skrivet är de ovanligt att man som kund blir missnöjd - eftersom man godkänt formen, färgen och är införstådd med de olika läkningstiderna och blekningen av pigmentet osv. Känner man eventuellt lite missnöje efter första besöket kan detta oftast åtgärdas på återbesöket man alltid går på.

Innan man bokar sin kosmetiska tatuering är de väldigt viktigt att skaffa sig referenser, antingen i tidigare kunder hos oss eller via bilder. Hittar du inga bilder? Maila oss så skickar vi till dig. När du sedan sett vad vi kan och du väljer att gå till oss - vet du också vilket resultat du kan vänta dig vilket minskar eventuellt missnöje.

Peppar, peppar.. Vid eventuellt missnöje går semi-permanent tatuering bort på en eller ett fåtal laserbehandlingar. Denna kraftiga åtgärd har aldrig behövts tillämpas av våra kunder men de kan va skönt som kund att veta att allt går att lösa... laserbehandling utförs på flera kliniker i Göteborg.Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss

 


vi@salongvi.nu

Strandvägen 8

444 31 Stenungsund

 

0303 10168

 

@salongvi