Kosmetisk tatuering, semipermanent tatuering med en hållbarhet på upp till tre år

Bilderna på sidan är bryn gjorda av Charlott. Bryn gjorde av Victoria kommer att tillkomma.

Microblading, för ett naturligt resultat

 

Även kallat 3D-bryn, är en semi-permanent kosmetiskt tatuering som görs med hjälp av ett speciellt Microblading-verktyg. Detta verktyg är utformat med små nålar som sitter på rad - likt en kniv. Microblading är en stråteknik där varje snitt man drar liknar ett hårstrå. Denna metod är lämplig om man vill ha ett naturligt utseende på sina bryn. Man kan även fylla ut och jämna till sin befintliga form. De egna stråna man har tas inte bort under behandlingen om dom inte ligger utanför den bestämda formen som ska tatueras.

 

Med semi-permanent tatuering menas det att man inte går lika djupt i huden som vid en vanlig kroppstatuering med maskin. I sin tur betyder detta att en semi-permanent tatuering inte håller hela livet ut.. Beräknad hållbarhet 8mån upp till 3 år beroende på ålder och hudtyp.


Vid kosmetisk tatuering används kosmetiska pigment och ej kroppspigment som vid vanlig tatuering. 

 

Man kommer alltid överens om passande form och färg innan påbörjad behandling. Färgen kommer sedan blekna och detta ska man alltid ha i åtanke när man lämnar salongen. Tatueringen kommer alltså inte att vara lika mörk efter den har läkt.

Puderbryn/Maskinbryn, för ett sminkat resultat

 

Detta är också en semi-permanent kosmetisk tatuering fast den görs med maskin till skillnad från Microblading där man använder ett handverktyg. Resultatet är ett fylligt bryn med skuggeffekt. Skuggeffekten väljer man tillsammans vart den ska placeras eller om man helt enkelt inte vill ha någon skuggning/fade alls.


Ombré-bryn är ett bra val för dig som inte vill ha synliga strån eller som tidigare har en felgjort tatuering som gått för djupt. Samma som ovan kommer man överens om passande färg och form innan påbörjad tatuering. Brynet kommer också kännas mörkt och väldigt skarpt direkt efter behandlingen men kommer blekna betydligt då ny hud läker över pigmenten.


Innan varje påbörjad behandling konsulterar man fram vilket resultat man som kund eftersträvar.

 

Kombo-bryn, kombination av strån och maskin

 

Detta är en kombination av de båda ovanstående. Med denna teknik tillämpas både strån och den fylliga effekten från ombré.

 

Man kombinerar strån tillsammans med maskinskuggning för att få ett naturligt resultat med målad effekt.

 

 

 

 

 

Är du osäker på vad som passar dig? Då är du självklart välkommen att ringa oss på salongen - 0303-10168 eller maila vi@salongvi.nu


Charlott och Victoria utför denna behandling

 

Prislista hos Charlott

Utbildad 2017


Microblading 4500:-


Inklusive återbesök

6-8veckor

 

Ombrébryn 5000:-


Inklusive återbesök

6-8veckor

 

Kombobryn 5500:-


Inklusive återbesök

6-8veckor


 

Betalningen delas upp vid dina besök


Nyset Microblading 3900:-

Återbesök 600:-


Nyset Ombré 4300:-

Återbesök 700:-


Nyset Kombo 4700:-

Återbesök 800:-

 

Prislista hos Victoria

Utbildad 2020


EBJUDANDE 10 första

Microblading 2000:-

(ord 3500:-)


Efter de 10 första

Microblading 2500:-


Inklusive återbesök

6-8veckor

 
 


Hela beloppet betalas vid första behandlingen

 

Vanliga frågor

 

Vad är Microblading?

 

 Microblading är en metod man utövar för att fylla ut de egna brynet med fler strån, artificiella sådana. Vissa har kala fläckar och/eller vill forma om sina bryn. Vissa har inget hår alls och då kan man skapa ett nytt bryn från noll med en verklighetstrogen känsla tack vare stråtekniken. Med denna metod skär man alltså in små snitt vilket lämnar ett väldigt fint och naturligt resultat.  För ett ännu fylligare resultat tillämpas Ombréteknik eller Kombobryn.

 

Hur går de till?

 

 Till Microblading används ett speciellt verktyg som består av små nålar (likt nålarna man använder vid färgläggning av vanlig tatuering). Med hjälp av denna så kallade "kniv" skär man in snitt för snitt i huden som man samtidigt lägger pigment i. Alla våra pigment är Godkända hos Läkemedelsverket. Vid Ombré-bryn används en maskin med punkterande nål för att få in pigmentet i huden.

 

Hur länge håller de?

 

Beroende på ålder, hudtyp, eftervård, läkning, jobb, träning mm så håller de olika på olika personer. Därför säger man 1-3 år sedan krävs en touch-up. Vissa behöver touch-up tidigare än 1 år.

 

Gör de ont?

 

 Microblading är ingen skönhetsbehandling mer än till utseendet. Att skära i huden betyder att man även går över nerver. Däremot får alla kunder smärtlindrande salva innan och under behandlingen som gör att de flesta inte upplever de så smärtsamt.

 

Hur lång tid tar de innan de läker?

 

Kroppens läkningsförmåga är olika hos alla. Vissa börjar läkningen redan under behandlingen medan andra tar längre tid på sig. Efter några dagar kommer din tatuering att ha bildat skorpor som INTE skall avlägsnas. Dessa skorpor skall hållas konstant återfuktade med rekommenderad kräm och salva. Läkningstiden beror bla på hur du efterbehandlar området samt vad du har för läk-kött. Skötselråd skickas med till varje kund efter behandlingen.

 

När kommer man på sitt första återbesök?

 

Efter 6-8 veckor har din tatuering läkt och de är då dax för ett återbesök. Vid detta besök kompletterar man med eventuellt bortläkta strån samt att man kan korrigera detaljer som kunden eventuellt är missnöjd med.

 

Hur lång tid tar en behandling?

 

Räkna med ca 2h-2h30min totalt. Själva tatueringen i sig tar inte så lång tid. Under dessa timmar går man även igenom en Hälsodeklaration som skall skrivas på som säkerhet hos båda parter samt ett Medgivareformulär. Man diskuterar form och förväntningar samt målar upp en mall över brynen som sedan kunden skall godkänna.

 

Blöder man mycket?

 

Vissa blöder lite och andra blöder inte alls. Denna fråga är individuell och handlar om hur ytliga blodkärl man har kring ögonbrynen. 

Inför ditt besök

 

Samma dag som din behandling bör du undvika:

- Koffeinhaltiga drycker

- Omega3

- Värktabletter tex Alvedon, Ipren

Varför? Dessa tre saker innehåller nämligen ämnen som verkar blodförtunnande vilket kan leda till att man blöder lättare. Vissa blöder mer, andra inget alls.

- Undvik alkohol 2 dygn innan behandlingsdagen


Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss

 


vi@salongvi.nu

Strandplan

 

Gärdesv 3

444 31 Stenungsund

 

0303 10168

 

@salongvi